Site Loader
0
voi cum faceți prețurile?

Orice manager poate lua decizii corecte dacă are acces la toate informațiile privind trecutul și viitorul de business. Un manager bun poate lua decizii corecte chiar dacă are acces doar la o parte din date. Așadar, după această logică, un manager perfect poate opera în deplină inconștiență.

Așadar, pentru business, cifre sau intuiție? Să le luăm pe rând:

Dacă aveți cifre în business, atunci aveți control. Control total. Control asupra costurilor, deci asupra prețurilor. Aveți control asupra cantităților. Dacă aveți control asupra costurilor și cantităților, atunci aveți control asupra bugetului de costuri. Dacă știți acest buget, atunci aveți necesarul de venituri. Nu mai insist, aveți control (aproape) total. Nu aveți control asupra comportamentului clienților, nu control direct, în orice caz. Controlul vă dă precizie și încredere. În special în vremuri ca cele pe care le trăim, când costurile de la furnizori se schimbă aproape de la o zi la alta. Aveți control asupra impactului din business pe care-l are modificarea unui cost.

Dacă aveți intuiție în business, nu-i un lucru rău. Dar intuiția nu este precisă și nu este controlabilă. Intuiția vă spune doar să creșteți prețul când crește un cost, nu vă spune cu cât să creșteți prețul. Intuiția vă poate da un sentiment fals de siguranță și să vă facă să mergeți din greșală în greșală crezând că sunteți pe drumul cel bun. Vremurile pe care le trăim nu sunt propice pentru conducerea unui business pe bază de intuiție.

În zorii business-ului, intuiția era importantă. Pe măsură ce business-ul se maturizează și crește, cifrele ar trebui să preia controlul, iar intuiția poate deveni o capcană periculoasă.

Am întâlnit mulți manageri pentru care intuiția a fost un ajutor important atunci când au fondat afacerile; profesionalizarea afacerii și a actului de management a făcut loc pentru cifre. Intuiția a rămas o amintire romantică.

Așadar, în dilma “cifre sau intuiție” eu mizez pe cifre și vă pun la dispoziție tot know-how-ul necesar. Decizia este a Dumneavoastră, ca proprietari de business-uri.

Vă doresc succes în business!

Post Author: Alin Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *